torsdag 25 februari 2010

Hur du bäst överlever i en storstad


När du sitter på buss, t-bana eller spårvagn; Stirra rakt fram, ner i golvet eller ut genom fönstret. Att lyssna på Mp-3 samtidigt går bra. Se så miserabel ut du kan, ju mer miserabel desto bättre.Alternativt är ett så kallat "stoneface" godkänt. Prata helst inte med dig själv och säg inte ett ord till någon.. om du inte befinner dig i ett stort sällskap eller har ett privat samtal i din mobiltelefon förstås. Det är då istället önskat att du kommunicerar så att samtliga medpassagerare hör hela samtalet.

När du ska hinna med buss, t-bana eller spårvagn; Spring så fort du kan för att hinna och missa den precis i samma stund som dörrarna går igen. Sura till lite och vänta sen i 5 minuter tills nästa buss, t-bana eller spårvagn dyker upp. Upprepa vid varje byte.

När du går på gågatan eller på en vanlig trottoar; Oavsett vart du är på väg eller när du ska vara framme, bör du gå fram som om det gällde livet. Muttra högt så att alla runt omkring hör när någon framför dig inte går tillräckligt snabbt eller än värre, står still.

När du ska gå över gatan; Tänk dig in i att du är de enda människan i världen och gå rakt ut över vägen utan att se dig för. Ju fler bilar som tvingas stanna desto bättre. För extra klimax, gå tillräckligt sakta för att se till att en ordentlig bilkö skapas. (dock inte så sakta att det kan upplevas irriterande av andra gångtrafikanter).

När du står i en hiss; Stå så stelt du kan och stirra rakt fram eller ner i golvet. Säg ingenting. Helst inte heller även om du känner någon som befinner sig i samma hiss. Det är ibland ok att le lite försynt när du stiger på som hälsning till de andra hissresenärerna. Fis aldrig!

När du kör bil; Tänk på att det är viktigt att DU hela tiden kommer först fram och låt ingen annan billist tro att denne ska kunna lyckas komma ur omöjliga korsningar. Har de satt sig där får de försöka lyckas ta sig ut själva bäst de kan.

När du står i en kö; Stå rakt fram och stirra på valfri punkt tills det blir din tur att betala. Var superstressad. I vissa fall går det bra att samtala med din köpepartner, men försök att undvika det om du kan. Med mobiltelefon gäller samma regel som på buss, t-bana och spårvagn.

När du ska fråga efter vägen: Gå fram till en norrman. Ställ din fråga på halvdann charmig norska och få tillbaka ett svar på svenska av en svensk. Skäms lite grann och gå vidare åt det håll som du gissar på att du fick besked om.

Och viktigast av allt; Glöm inte att samtidigt som du efterlever allt ovanstånde, ständigt spana på heta, manliga norrmän.

Lycka till att klara dig i din nya storstad!

2 kommentarer:

Unknown sa...

När du kör bil; Tänk på att det är viktigt att DU hela tiden kommer först fram och låt ingen annan billist tro att denne ska kunna lyckas komma ur omöjliga korsningar. Har de satt sig där får de försöka lyckas ta sig ut själva bäst de kan.

Haha, jag har suttit i bil med dig Madde!!

bästa man kan göra i en hiss. Fis, vänta på reaktion. Sen är du går ut ska du vända dig äkta Jim Carey anda och skrika ut: "It was meeeeeee" :-D

Terese sa...

Haha det är ju så klokrent! Är så roligt att kolla på alla som troligtvis är uppväxta här i Göteborg för de gör exakt så. Trots mina 6 månader här har jag faktiskt inte falit för alla fällorna. Men kommer på mig själv ibland att jag gör något av ovanstående, skrattar åt mig själv och slutar.

Vill tillägga att jag oftast försöker göra motsatsen och utmana människorna och de flesta blir faktiskt bara glada om man pratar med dem, speciellt de äldre. =) Det är roligt att chocka!

Annars, trivs du bra i Oslo?

Kramar