måndag 28 november 2016

Äventyr i Livingstone med omnejd

I Livingstone på ett mysigt café.  Dricker banansmoothie och väntar på min lunch. Samtliga magneter är inköpta, vykorten postade, vattenfallen tittade på och alla museum besökta. Om några timmar bär det vidare till Zanzibar i Tanzania för lite semester i semestern.
Det har varit intensiva dagar med ett nytt land att besöka varje dag. Är det krypavstånd till gränserna så är det ju.

Botswana bjöd på safari och jag såg flodhästar för första gången. De efterlängtade lejonen hittade vi till slut också. På vägen hem i taxin valde ett 20-tal elefanter att spatsera över vägen precis bredvid oss. Ett par minuter längre fram stod tre giraffer och betade på träden. Babiamer och vårtsvin springer omkring lite här och där.

I Zimbabwe fick vi till slut slås med häpnad över fantastiska Victoria falls. På bron mellan de båda länderna hoppade folk bungee jump och bara synen på detta fick det att vända sig i magen. Inga hopp för mig då alltså. Besöket i detta land blev för övrigt kort, men gott då det övriga gänget ville hinna tillbaka till Zambia för att gå på marknad. Gick ändå inte att varken äta eller shoppa då strömmen var nere i hela stan.

Namibia blev mest en stämpel i passet.  Vägen dit var lång och extremt full av stora hål vilket ledde till tvära svängar och låg hastighet. Eftersom det var söndag var nästan allting stängt så det slutade med en kort promenad runt den lilla lilla stan, inköp av några Namibiska godispåsar och en Hawaiipizza på byns enda restaurang.  Helt plötsligt hade också presidenten bestämt att inga bussar får köra på vägen tillbaka till Zambia kvällstid så trodde ett tag att jag inte skulle lyckas komma åter till Livingstone. Tacka gudarna för svart och billig småbuss-verksamhet!





      En av tjejerna fyllde 30 igår. Det skulle                                 såklart firas!



Inga kommentarer: